Tips & Inspiratie

Voor fotografen in ontwikkeling
Welke Nikon Macrolens

Welke macrolens voor Nikon koop je? Wat zijn nu belangrijke eigenschappen? Lengte? Maakt het uit welke onderwerp je fotografeert? Beeldstabilisatie? Vergroting? Voorkom een miskoop en bekijk de lenzen uit dit artikel. Ontdek ook welke macolens voor je Nikon wat mij betreft echt de aanrader is.

Welke Betaalbare Telelens Voor Nikon 2

Wat is een goede en betaalbare telelens voor je Nikon spiegelreflexcamera? In dit artikel worden kort een aantal telelenzen voor Nikon besproken, inclusief lenzen van Tamron en Sigma. Welke zijn een aanrader? Welke niet? Bespaar geld, koop bewuster en voorkom een miskoop. 

Welke Telelens Voor Canon Spiegelreflexcamera

Je hebt een Canon spiegelreflexcamera en je wil een telelens kopen om onderwerpen dichterbij te halen. Dit artikel is vooral bedoeld voor wie begint. Misschien wordt het je eerste telelens, in ieder geval betaalbaar. Denk aan een bedrag tussen ongeveer 200 en 600 euro. Welke telelens koop je? Ontdek in dit artikel een aantal aanraders en afraders en voorkom een miskoop.  

Welke Sony Systeemcameras A5000 A5100 A6000

In dit artikel bespreek ik 3 systeemcamera's van Sony. De A5000, A5100 en A6000. Dit zijn 3 instapmodellen. Wat zijn de verschillen? Wat is een aanrader en waarom? Maak een bewuste keuze als je in apparatuur investeert. 

Welke lens macrofotografie telelens macrolens voorzetlens tussenringen extender

Welke lens koop je voor macrofotografie? Bekijk een overzicht van verschillende mogelijkheden: telelens, macrolens, compactcamera, voorzetlens, tussenringen, extender, omkeerring en meer. Hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen? Er zijn meer mogelijkheden dan alleen een macrolens...

Welke Canon macrolens

Welke Canon macrolens koop je? Waar let je op? Maakt het uit of je liever bloemen of kleine beestjes fotografeert? Een langere of een kortere macrolens? 50, 60, 100, 150, 180 mm macrolens? Wel of geen beeldstabilisatie? En de vergrotingsfactor, krijg je je onderwerp goed groot in beeld? 

Wat is de afrader en waarom? Wat is wat mij betreft de beste macrolens? En wat de beste deal onder de 500 euro? Wat is de extreemste?

Bekijk de Canon macrolenzen die voor je op een rij zijn gezet en nog een macrolens van een ander merk die verrassend uit de hoek komt. De conclusie geeft een kort overzicht.

Maak een bewuste keuze en voorkom een miskoop.

Welke Nikon Spiegelreflexcamera Kopen Nieuw Wide

Bekijk in dit artikel eigenschappen en verschillen van 6 Nikon spiegelreflexcamera: Nikon D5500 vs D5600 (vs D5300) vs D7100 vs D7200 vs D7500 vs D610. Zijn de verschillen nu groot of juist niet? Ontdek ook welke wat oudere camera een interessant en serieus alternatief is voor een camera die net op de markt is...  

Welke Canon camera kopen?

Stel dat je de beginnende spiegelreflexcamera's van Canon ontgroeid bent en je een nieuwe spiegelreflexcamera wil kopen. Waar let je dan op? Ontdek in dit artikel de belangrijkste eigenschappen en verschillen op een rij tussen de Canon EOS 750D, 760D, 80D, 7D Mark II en 6D en maak een bewuste keuze. 

Welke Nikon camera?

Stel dat je een nieuwe spiegelreflexcamera wil kopen van Nikon onder de 600 euro. Voor welk model kies je dan? Wat zijn zaken om op te letten? Bekijk in dit artikel een aantal Nikon modellen, zoals de Nikon D3300, D3400 en D5300. Is nieuwer en duurder eigenlijk ook die meerprijs waard? Ontdek ook hoe je je budget bewust besteedt aan apparatuur. 

Tips aanschaf flitser

Externe flitsers, ook die bestaan in allerlei soorten en maten. Denk je eraan een externe (losse) flitser te kopen? Bekijk dan de tips in dit artikel. Wat is eigenlijk het voordeel van een opzetflitser? Waar let je nu op bij de aanschaf? Een originele Canon Of Nikon flitser? Hoe interessant is een ander merk, bijvoorbeeld Chinees? Flitskracht, (E)TTL, handmatige instellingen, zoomfunctie van een flitser, gebruiksgemak? En hoe bespaar je net als ik serieus geld op de aankoop van een goede flitser?  

Welk statief? Wat is een goed statief?

Als je een statief wil kopen, waar let je dan op? Welke eigenschappen hebben statieven, wat zijn de verschillen, wat zijn aanraders en wat zijn afraders? In dit artikel een aantal tips op een rij zodat je beter weet waarop je let voor je een aankoop doet en een miskoop die ik ooit beging voorkomt!

Telelens Canon EF-S 55-250 mm f/4-5.6 IS STM

Als je als beginner een spiegelreflexcamera koopt, dan zul je al gauw merken dat de kitlens (standaardlens van 18-55 mm die er vaak bij wordt geleverd) je niet zoveel zoombereik geeft. Het is geen slechte lens maar hij is niet gemaakt om onderwerpen die verder weg zijn goed dichtbij te halen. In dit artikel beschrijf ik een betaalbare telelens voor Canon met een goede kwaliteit-prijsverhouding.  

Canon EOS 100D of 1300D of 700D

Als je als beginner een Canon spiegelreflexcamera wil kopen? Welke koop je dan? Waar let je op? In dit artikel komen een aantal instapmodellen spiegelreflexcamera's van Canon aanbod. De Canon EOS 100D, 1300D en 700D worden op een aantal punten vergeleken. En is een Canon spiegelreflexcamera beter dan een Nikon? 

Welke spiegelreflexcamere kiezen kopen vergelijken eigenschappen

Wie een (nieuwe) digitale spiegelreflexcamera wil kopen, kan kiezen uit zoveel verschillende modellen dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Waarin verschillen spiegelreflexcamera's van elkaar? In dit artikel deel ik een aantal eigenschappen van spiegelreflexcamera's...

Wat is een batterygrip compatible origineel voordeel

Wat is een batterygrip voor je camera? Wat zijn de voordelen en de nadelen? Hoe kun je zo'n 100 euro besparen op een batterygrip? Ontdek het in dit artikel. 

Compactcamera Systeemcamera Spiegelreflexcamera

'Welke camera kan ik het beste kopen?' Dat is een vraag die me vaak wordt gesteld. Je overweegt misschien om een nieuwe camera aan te schaffen, maar je weet niet precies hoe je te werk moet gaan. Er zijn ontelbaar veel camera's met nog meer eigenschappen en alle fabrikanten beweren dat dit model perfecte resultaten te geeft. Toen ik ooit zelf begon, kocht ik maar gewoon wat en achteraf gezien was de keuze voor een compactcamera voor mij toen niet de juiste. Bekijk dit artikel. 

Spiegelreflexcamera Canon Of Nikon

Stel dat je nu op het punt staat een digitale spiegelreflexcamera aan te schaffen. Maakt het merk dan nog wat uit? In dit artikel deel ik mijn mening. 

Beeldstabilisatie Wat Is Het Objectief Met Of Zonder

Beeldstabilisatie, Image Stabilization (IS), Vibration Reduction (VR), Optical Image Stabilization (OIS) of Vibration Compensation (VC). Misschien heb je wel eens van één van deze termen gehoord. In dit artikel leg ik uit wat deze functie inhoudt. In hoeverre heb je er echt wat aan? Wanneer heb je er weinig aan? En wat is een groot misverstand over beeldstabilisatie? 

Welk Nieuw Objectief Kopen

Welke lenzen (objectieven) gebruik je voor je spiegelreflex- of systeemcamera als je begint? Er is zoveel keuze dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Wat zijn nu eigenschappen waarop je let? Wat koop je als beginner als je nog niet weet wat je vooral wil fotograferen? Ontdek ook meer over een creatieve lens, aanraders en afraders. Voorkom een miskoop en geef je geld bewuster uit.

2 Gratis E-Books: Ontdek de 10 Bouwstenen van Betere Fotografie & de Creatieve Lens, nr 1 aanrader

Avondcursus Fotografie met Persoonlijke Instelgarantie (in 4 avonden nooit meer automatisch)

Fotografie Cursus Geldermalsen Tiel Culemborg

Explosive Workshop High Speed Photography (Fotografeer echte Explosies met je eigen camera)

workshop High Speed photography sb

Workshop Sfeervolle Nachtfotografie Den Bosch (Avond)

Workshop Nachtfotografie DenBosch