Tips & Inspiratie

Voor fotografen in ontwikkeling
Jan van Gent Helgoland Vogelfotografie Wildlife

Het subtiele geel, het felblauwe oog, de strakke lijnen van de snavel, de ronde vormen van de hals en de beweging van de vleugels. De Jan van Gent heeft me geraakt... Bekijk zelf de foto's...

Wildlife Dieren Schotland Isle of Skye Scotland

Ter inspiratie zie je hier mijn favoriete wildlife foto's van mijn laatste verblijf in Schotland in mei 2017... Zeearenden, zeehonden en meer...

Fotografiereis Ruig Schotland Herfst Bergen Vergezicht Isle Of Skye1150

Vanaf Herfst 2017 zal ik een Fotografiereis Ruig Schotland in de Herfst organiseren. Ik ben al langer diep geraakt door het Schotse landschap.

>>> Bekijk hier de Fotoreis Ruig Schotland

Samen met slechts 4-6 mensen gaan we naar de ruige delen van Schotland, waaronder Isle of Skye! We gaan voor het mooie Schotse landschap, de hoge bergen, watervallen, ruige kusten, dramatische luchten en meer. 

Lange sluitertijden beweging water grijsfilter

Met lange sluitertijden en een grijsfilter is water veel creatiever te fotograferen. Met een grijsfilter krijg je controle over welk effect je met water wil laten zien. Misschien ken je wel foto's waarin het water helemaal 'glad' is, alsof het ijs is geworden. Soms is dat heel mooi, maar niet altijd. Het moet geen 'trucje' worden waarin het water altijd maar glad moet worden.

Met een grijsfilter is het ook mogelijk om juist de stroming van water te laten zien...Bekijk hieronder 10 inspirerende voorbeeldfoto's die ik maakte in Zeeland (Brouwersdam, Westkapelle), IJmuiden en Schotland...

Tips voor macrofotografie

Bij macrofotografie betreed je een nieuwe wereld...Bekijk deze quicktips eens voor nieuwe ideeën en inspiratie.

Lange Sluitertijden LEE Big Stopper 10 stops ND-filter Grijsfilter

Heb je wel eens gehoord van lange sluitertijden, long exposure, grijsfilters, ND-filters of een Big Stopper (van LEE)? Bekijk in dit artikel een aantal van mijn favoriete foto's aan de kust of rivier, gemaakt met een grijsfilter. Ik ben gek op kustfotografie met lange sluitertijden. Dit geeft prachtige mogelijkheden om anders en creatiever om te gaan met water, voorbijtrekkende wolken en meer... Dit artikel is vooral bedoeld ter inspiratie!

Dierentuinfotografie

Welke lens voor dierentuinfotografie?

Misschien denk je dat dieren in de dierentuin van heel dichtbij te fotograferen zijn. Soms is dat ook zo, maar regelmatig zijn de dieren toch wat verder weg in hun verblijf. De verblijven worden tegewoordig ook steeds groter. Welke objectieven zijn het beste voor het fotograferen in de dierentuin?

2 Gratis E-Books: Ontdek de 10 Bouwstenen van Betere Fotografie & de Creatieve Lens, nr 1 aanrader

Avondcursus Fotografie met Persoonlijke Instelgarantie (in 4 avonden nooit meer automatisch)

Fotografie Cursus Geldermalsen Tiel Culemborg

Explosive Workshop High Speed Photography (Fotografeer echte Explosies met je eigen camera)

workshop High Speed photography sb

Workshop Sfeervolle Nachtfotografie Den Bosch (Avond)

Workshop Nachtfotografie DenBosch