• Slider Kerstball backlight wit paars
  Workshop Explosive High Speed Photography

Workshop Explosieve High Speed Photography

Echt Explosief

Fotogenieke onderwerpen zoals kerstballen met gekleurde vulling die met hoge snelheid worden afgeschoten, stoepkrijt dat stuift en sfeervol wordt verlicht en blikjes die worden geschud voor gebruik...

Bewuste Timing

Met een doordachte aanpak 'timen' we het fotograferen van de explosies zodat we invloed hebben op de verschillende fases van de explosies.

Artistiek & Creatief

Foto's van momenten die normaal aan onze waarneming voorbijgaan, artistieke vormen en ruimte voor creativiteit. Heb jij ook leuke ideeën?

Explosieve Fotogarantie

De Workshop is zo opgezet dat je niet om de beurt maar tegelijk met andere fotografen de explosies fotografeert en gegarandeerd unieke foto's maakt!

Inschrijven Explosieve Workshop High Speed Photography

Zo beleefden cursisten deze Workshop High Speed Fotografie

High Speed Photography Workshops Geldermalsen

Workshop is geschikt voor bijna iedereen

De Workshop High Speed Fotografie is geschikt voor:

 • Beginners, gevorderden, pro's & studenten van een vakopleiding Fotografie die eens een keer wat anders willen en met unieke foto's huiswaarts willen keren! 
 • Ook als jij nog weinig ervaring met fotografie hebt, kun je toch meedoen met de Workshop! 

Wat je nodig hebt voor de Workshop

 • Een digitale camera (met lens uiteraard) waarmee je handmatig een lange sluitertijd, het diafragma en ISO kunt instellen. Je camera kan net zo goed een instapmodel zijn.
 • Qua lens is wat bereik handig, bijvoorbeeld tussen de 100 en 200 mm. Dit hoeft zeker geen professionele lens te zijn.  
 • En een statief. Heb je geen eigen statief, dan kun je deze voor een kleine meerprijs van € 10,- huren (beperkt aantal beschikbaar).
 • Voor de rest van de apparatuur die we gebruiken hoef jij niet te zorgen, dus ook geen flitser.

Twijfel je over je camera, neem dan vooraf even contact op. Een draadontspanner is handig, maar zonder draadontspanner kan je ook goed deelnemen aan de workshop. Op je foto's heeft het geen invloed.

High Speed Photography Geldermalsen Workshop stoepkrijt mannetjes

Resultaatgericht

De Workshop is vooral een praktijkgerichte Workshop waarin iedereen unieke foto's gaat maken. Exploderende kerstballen met verschillende vulling, stuivend stoepkrijt dat mooi wordt verlicht, spuitende blikjes die we even goed schudden voor gebruik...en meer. We beschikken over een ruimte waarin we ons niet in hoeven te houden! 

 

De Workshop wordt zo georganiseerd dat maximaal 7 cursisten de explosies tegelijk kunnen fotograferen. Dat betekent meer beelden maken en dat iedereen met vergelijkbare foto's huiswaarts keert!

high speed photography workshop

De strategie tijdens de Workshop High Speed Fotografie

 • We zullen de explosies niet missen door de juiste timing. 
 • We gaan invloed uitoefenen op de fase waarin wij de explosies fotograferen. 
 • We stellen scherp zonder naar de explosie te hoeven kijken (veiligheid). 
 • Ontdek waarom we toch een statief gebruiken bij het fotograferen van zulke snelle bewegingen.

Door de strategie hoeven wij tijdens het fotograferen niet te kijken naar de explosies (veiligheid). Na de knal blijft het elke keer weer een bijzondere ervaring om het beeld op je camera te zien verschijnen!

En toch ook geschikt voor beginners of hobbyisten: don't worry
Misschien klinkt dit heel complex, maar je hoeft je geen zorgen te maken of de Workshop High Speed Fotografie voor jou wel te volgen is. Tijdens de workshop word je begeleid.

Heb jij ook een creatieve geest? Neem wat mee!  

Heb jij nog mooie kerstballen of leuke vulling (dof is beter dan glanzend) of heb je andere creatieve ideeën? Neem gerust wat mee of mail mij van tevoren. Geen verplichting, maar zo kun jij wel invloed uitoefenen op de foto's. 

High Speed Photography Workshop Geldermalsen

Je docent

De Workshop wordt geleid door Joris Dijkema, fulltime fotografiedocent en eigenaar van Kijk & Zie Fotoschool.


Agenda, locatie en beschikbaarheid

 • Zaterdag 25 november 2017 van 9.30 - 12.30 uur in Geldermalsen VOL
 • Zaterdag 25 november 2017 van 13.30 - 16.30 uur in Geldermalsen VOL

 • Zaterdag 20 januari 2018 van 10.00 - 13.00 uur in Geldermalsen VOL
 • Zaterdag 20 januari 2018 van 14.30 - 17.30 uur in Geldermalsen

Verzoek om een extra datum?
Kun je op de komende data niet maar wil je wel graag de Workshop volgen of wil je met een aantal studenten van een vakopleiding Fotografie deelnemen? Neem gewoon even vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden om een extra datum in te plannen. 

Geldermalsen is centraal in het land gelegen. De exacte locatie wordt nader bekend gemaakt. De locatie is alleen bereikbaar met een trap. Voor minder validen is de locatie daarom helaas niet geschikt. 


high speed fotografie workshop photography kerstbal2

Veiligheid & aansprakelijkheid

Tijdens deze Workshop wordt met een luchtbuks geschoten op de onderwerpen die wij fotograferen (zoals gevulde kerstballen, stoepkrijt, blikjes enz). Deelname is op eigen risico. Het is niet uitgesloten dat een scherf een camera zou kunnen raken. Kijk & Zie Fotoschool kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schade, hoewel die echt nog nóóit is ontstaan. Wil je je objectief beschermen, gebruik dan een UV-filter (zelf meebrengen). Zoals eerder aangegeven hoeven wij door de gebruikte strategie niet naar de explosies te kijken. Het gebruik van een veiligheidsbril is tijdens de Workshop kosteloos


Investering voor deze spectaculaire Workshop

€ 85,- inclusief BTW en inclusief de materiaalkosten van de te fotograferen objecten. 


Op alle Fotocursussen & Workshops zijn de Algemene voorwaarden voor Fotocursussen & Workshops van Kijk & Zie Fotoschool van toepassing (klik op de link om deze in te zien of te downloaden).


Geldermalsen is centraal in het land gelegen en is binnen 30 minuten te bereiken vanaf onder meer Utrecht, Den Bosch, Hilversum en Gorinchem en binnen 45-60 minuten vanaf onder meer Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Hoofddorp, Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn, Breda, Tilburg, Eindhoven, Roosendaal, Dordrecht, Amersfoort, Leiden, Lelystad en Almere. 

Workshop Sfeervolle Nachtfotografie Den Bosch (Avond)

Workshop Nachtfotografie DenBosch

Inschrijven Explosieve Workshop High Speed Photography

 • Slider 1
  Explosive High Speed Photography Workshops
  Explosief, artistiek en een beetje krankzinnig...