• Slider Kerstball backlight wit paars
  Workshop Explosive High Speed Photography

Workshop Explosieve High Speed Photography

Echt Explosief

Fotogenieke onderwerpen zoals kerstballen met gekleurde vulling die met hoge snelheid worden afgeschoten, stoepkrijt dat stuift en sfeervol wordt verlicht en blikjes die worden geschud voor gebruik...

Bewuste Timing

Met een doordachte aanpak 'timen' we het fotograferen van de explosies zodat we invloed hebben op de verschillende fases van de explosies.

Artistiek & Creatief

Foto's van momenten die normaal aan onze waarneming voorbijgaan, artistieke vormen en ruimte voor creativiteit. Heb jij ook leuke ideeën?

Explosieve Fotogarantie

De Workshop is zo opgezet dat je niet om de beurt maar tegelijk met andere fotografen de explosies fotografeert en gegarandeerd unieke foto's maakt!

Zo beleefden cursisten deze Workshop High Speed Fotografie

High Speed Photography Workshops Geldermalsen

Workshop is geschikt voor bijna iedereen

De Workshop High Speed Fotografie is geschikt voor:

 • Hobbyfotografen/amateurs, gevorderden, professionals & studenten van een vakopleiding Fotografie die eens een keer wat anders willen en met unieke foto's huiswaarts willen keren! 
 • Je hoeft zeker geen goede fotograaf te zijn, het is wel praktisch als je op je eigen camera zelf diafragma, sluitertijd en ISO kan instellen en weet hoe je scherpstelt. That's it. Met high speed fotografie zelf hoef je echt geen ervaring te hebben, aan het begin van de Workshop wordt uitgelegd welke instellingen je het beste kan kiezen. De rest wordt verzorgd :)
 • Je vindt bijzondere foto's belangrijker dan een luxe locatie. De locatie is 'basic' zodat we ons niet druk hoeven te maken om scherven of spetters. En Kijk & Zie Fotoschool ruimt de troep op ;-) 

Het enige wat je nodig hebt voor de Workshop

 • Een digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera waarmee je handmatig een lange sluitertijd, het diafragma en ISO kunt instellen. Een snelle camera is geen enkel voordeel, je zult ontdekken dat het beter is met een wat langere sluitertijd te werken.
 • Qua lens is het volgende aan te raden. Heb je een 'cropcamera' dan is bijvoorbeeld een zoomlens tot 135 mm al goed (wat meer bereik is ook goed maar niet per se nodig). Voor een 'fullframe' camera is een lens tot zo'n 200 mm aan te raden. Je hoeft zeker geen professionele of speciale lens te hebben.  
 • Een statief, dit is echt noodzakelijk voor de Workshop. 
 • Voor de rest van de apparatuur die we gebruiken hoef jij niet te zorgen, dus ook geen flitser.

Twijfel je over je camera, neem dan vooraf even contact op. Een goedkope draadontspanner is handig, maar zonder draadontspanner kan je zeker ook goed deelnemen aan de workshop. Op je foto's heeft het geen enkele invloed.

High Speed Photography Geldermalsen Workshop stoepkrijt mannetjes

Resultaatgericht

De Workshop is vooral een praktijkgerichte Workshop waarin iedereen unieke foto's gaat maken. Exploderende kerstballen met verschillende vulling, stuivend stoepkrijt dat mooi wordt verlicht, spuitende blikjes die we even goed schudden voor gebruik...en meer. We beschikken over een ruimte waarin we ons niet in hoeven te houden! 

 

De Workshop wordt zo georganiseerd dat maximaal 7 cursisten de explosies tegelijk kunnen fotograferen. Dat betekent meer beelden maken en dat iedereen met vergelijkbare foto's huiswaarts keert!

high speed photography workshop

De strategie tijdens de Workshop High Speed Fotografie

 • We zullen de explosies niet missen door de juiste timing. 
 • We gaan invloed uitoefenen op de fase waarin wij de explosies fotograferen. 
 • We stellen scherp zonder naar de explosie te hoeven kijken (veiligheid). 
 • Ontdek waarom we toch een statief gebruiken bij het fotograferen van zulke snelle bewegingen.

Door de strategie hoeven wij tijdens het fotograferen niet te kijken naar de explosies (veiligheid). Na de knal blijft het elke keer weer een bijzondere ervaring om het beeld op je camera te zien verschijnen


High Speed Photography Workshop Geldermalsen

Je docent

De Workshop wordt geleid door Joris Dijkema, fulltime fotografiedocent en eigenaar van Kijk & Zie Fotoschool.


Agenda, locatie en beschikbaarheid

 • Zaterdag 25 november 2017 van 9.30 - 12.30 uur in Geldermalsen VOL
 • Zaterdag 25 november 2017 van 13.30 - 16.30 uur in Geldermalsen VOL

 • Zaterdag 20 januari 2018 van 10.00 - 13.00 uur in Geldermalsen VOL

Klik hier en blijf vrijblijvend op de hoogte van nieuwe workshopdata!

Locatie

Geldermalsen is centraal in het land gelegen. De exacte locatie wordt nader bekend gemaakt. De locatie is alleen bereikbaar met een vlizotrap (max. belasting 120 kg). Het is niet eng of moeilijk, alleen voor minder validen is de locatie daarom helaas niet geschikt


high speed fotografie workshop photography kerstbal2

Veiligheid & aansprakelijkheid

Tijdens deze Workshop wordt met een luchtbuks geschoten op de onderwerpen die wij fotograferen (zoals gevulde kerstballen, stoepkrijt, blikjes enz). Deelname is op eigen risico. Het is niet uitgesloten dat een scherfje een camera zou kunnen raken. Kijk & Zie Fotoschool kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schade, hoewel die echt nog nóóit is ontstaan. Wil je je objectief beschermen, gebruik dan een UV-filter (zelf meebrengen). Zoals eerder aangegeven hoeven wij door de gebruikte strategie niet naar de explosies te kijken. Het gebruik van een veiligheidsbril is tijdens de Workshop kosteloos


Investering voor deze spectaculaire Workshop

€ 85,- inclusief BTW en inclusief de materiaalkosten van de te fotograferen objecten. 

Klik hier en blijf vrijblijvend op de hoogte van nieuwe workshopdata!


Op alle Fotocursussen & Workshops zijn de Algemene voorwaarden voor Fotocursussen & Workshops van Kijk & Zie Fotoschool van toepassing (klik op de link om deze in te zien of te downloaden).


Geldermalsen is centraal in het land gelegen en is binnen 30 minuten te bereiken vanaf onder meer Utrecht, Den Bosch, Hilversum en Gorinchem en binnen 45-60 minuten vanaf onder meer Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Hoofddorp, Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn, Breda, Tilburg, Eindhoven, Roosendaal, Dordrecht, Amersfoort, Leiden, Lelystad en Almere. 

Workshop Sfeervolle Nachtfotografie Den Bosch (Avond)

Workshop Nachtfotografie DenBosch

 • Slider 1
  Explosive High Speed Photography Workshops
  Explosief, artistiek en een beetje krankzinnig...