Workshop Dierenfotografie & Natuur in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Leren door Doen

Leer je camera onder begeleiding instellen voor dierenfotografie (en natuur). Diafragma, gebruik van de juiste sluitertijden, ISO, scherpstellen, over- of onderbelichten en nog meer. Leren in de praktijk!

Aandacht

Wie al eens een cursus/workshop bij Kijk & Zie heeft gevolgd weet dat je niet alleen algemene uitleg krijgt maar dat er ook zoveel mogelijk persoonlijke aandacht is voor jou en je camera en dat je je vragen kan stellen. Ook achteraf nog.

100% Hertengarantie

Wees niet bang dat je geen herten ziet tijdens deze Workshop. We gaan 100% zeker herten zien! En je mag in dit gebied los van de paden lopen waardoor je meer vrijheid en mogelijkheden hebt bij het fotograferen.

Prachtige duingebied

Genieten van een prachtig duinlandschap dat echt de moeite waard is. Tijdens de workshop bezoeken we ook de plekken waar de kans op het fotograferen van vossen in Nederland het grootste is.

Workshop Hert Ree Natuur Amsterdamse Waterleidingduinen

Voor wie is deze Workshop?

 • De Workshop is vooral voor jou bedoeld als je in de praktijk vertrouwder wil worden met het instellen van je eigen camera voor het fotograferen van dieren (en natuur) in één van de mooiste Nederlandse duingebieden. Ook waardeer je persoonlijke aandacht en een niet te grote groep. 
 • Geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen. Je moet wel goed ter been zijn, want we gaan een flink stuk verkennen.
 • Ons onderwerp is vooral het fotograferen van herten of andere dieren, maar er is ook andere natuur- en landschapsfotografie mogelijk!
 • Gedurende de dag kom ik ook bij je langs voor persoonlijke tips bij het instellen van je camera en natuurlijk kun je je vragen stellen.

In dit prachtige duingebied laten herten zich eerder zien dan normaal. Het is dan ook zeker dat we herten zullen tegenkomen. Ook mogen we veel los van de paden struinen door de duinen. Dit maakt het een heel geschikte locatie.

 

Vossen komen in dit gebied ook voor. Ze laten zich vaak zien en fotograferen. Het eerlijke verhaal is dat zij niet meer schuw zijn omdat mensen ze hebben gevoerd. Het is onnatuurlijk maar wel een bijzondere ervaring om een vos te mogen zien. Het is tot nu toe 7 van de 7 keer gelukt een vos te zien. 

Workshop Fotografie Herten Ree Natuur Amsterdamse Waterleidingduinen

Wat heb je nodig voor de Workshop?

 • Digitale spiegelreflexcamera (ook de beginnersmodellen) of
 • Systeemcamera of hybride/brugcamera of
 • Compactcamera met uitgebreide instelmogelijkheden
 • Wat zoombereik wordt aanbevolen (vooral voor de herten; bijvoorbeeld 200 mm), maar met een standaardlens ben je ook van harte welkom
 • Prettig lopende (wandel)schoenen, want we gaan een flink stuk van het duingebied verkennen

Fotografie Workshop Vossen Natuur Amsterdamse Waterleidingduinen

Je docent 

De cursus wordt geleid door Joris Dijkema, fulltime fotografiedocent en eigenaar van Kijk & Zie Fotoschool

 

Agenda, locatie & beschikbaarheid 2017

 

 • Zaterdag 8 april 2017 van 16.00 - 21.00 uur (we blijven tot zonsondergang voor het licht)

Workshop Vos Dieren Natuur Amsterdamse Waterleidingduinen


Locatie
Boshut 't Panneland, Vogelenzangseduinweg 4, 2114 AS, Vogelenzang. Er is goede parkeergelegenheid direct bij het startpunt.

Kun je niet?
Stuur geheel vrijblijvend een simpel bericht en ik houd je op de hoogte van de nieuwe planning!


Investering

€ 85 € 75,- inclusief toegangskosten tot het duingebied


Schrijf je onderaan deze pagina snel & simpel in

Scroll naar beneden om je in te schrijven voor de Workshop.

Op alle Fotocursussen & Workshops zijn de Algemene voorwaarden voor Fotocursussen & Workshops van Kijk & Zie Fotoschool van toepassing (klik op de link om deze in te zien of te downloaden). Heb je je voor 9 januari 2017 aangemeld, dan gelden deze voorwaarden.

Workshop Sfeervolle Nachtfotografie Den Bosch (Avond)

Workshop Nachtfotografie DenBosch

Zo beleefden cursisten de Workshop Dierenfotografie/Natuur in de Duinen

 • Slider 1
  Genieten in de Natuur
  Schrijf je hieronder in!

Helaas, je hebt de Workshops Nachtfotografie gemist. Wil je als eerste weten wanneer de nieuwe Workshops worden gepland? Meld je dan hieronder simpel en 100% vrijblijvend aan voor de Wachtlijst zodat jij met voorrang kan inschrijven (vol is vol).