Kijk & Zie

Waarom Kijk & Zie Fotografie

Joris Dijkema Kijk en zie Fotoschool Cursussen Workshops Fotografie1"Fotografie raakt mij nog steeds diep, het is voor mij bewust kijken en vooral gevoel overbrengen"

Van jurist naar fulltime fotografiedocent...

Mijn naam is Joris Dijkema, fulltime fotografiedocent, oprichter en eigenaar van Kijk & Zie Fotoschool.

"Nooit had ik gedacht dat ik zelf een fotoschool zou oprichten en fotografiedocent werd. Ik was helemaal geen man die vroeger graag voor een groep stond of het woord had en ik had qua studies ook een heel andere achtergrond."

Ik studeerde af als sociaal juridisch dienstverlener en later als jurist (cum laude). Ik werkte lang 'in de echtscheidingen' op advocatenkantoren. Prima arbeidsvoorwaarden, één dag in de week vrij, flexibiliteit, elke week een dag thuiswerken. Mooi om mensen te helpen, aandacht voor ze te hebben en naar hun verhaal te luisteren maar ik had verder niet zoveel met al die regels, strijd en de negativiteit van (v)echtschdeidingen. 

Fotografie was al langer een hobby en het werd steeds serieuzer. Toen ik werkloos raakte, besloot ik om ervoor te gaan en richtte ik mijn bedrijf op. Het was moeilijk in het begin. Eerlijk, het gaf zeker ook angst en zorgen. Iedereen weet wel dat fotografie geen makkelijke branche is om van te leven.

Nooit heb ik spijt gehad en vanaf de eerste cursus die ik gaf, voelde ik dat ik hiermee door wilde. Ik ben iemand die zich telkens wil blijven ontwikkelen, me verwonderen over hoe mooi alles kan zijn en dat ik fotografieliefhebbers wil laten groeien in hun fotografie!  


Waarom kiezen voor Kijk & Zie Fotoschool?
Als je je als fotografieliefhebber wil ontwikkelen of als ondernemer zelf beter wil fotograferen, ga je dan naar een iemand die hiermee wil bijverdienen? Of naar iemand die er echt voor heeft gekozen om zich fulltime bezig te houden met het geven en ontwikkelen van Cursussen & Workshops, zijn eigen ontwikkeling als fotograaf en zeker ook zijn manier van uitleggen. Hoe leg je mensen bijvoorbeeld het beste techniek uit? Ook als mensen van zichzelf niet technisch zijn? Hoe bouw je de gehele basis van fotografie logisch op? 

Uniek bij Kijk & Zie Fotoschool

  • Fulltime fotografiedocent.

  • Persoonlijk: individuele aandacht bij het instellen van jouw camera.

  • Duidelijke uitleg van techniek: stap voor stap en in je eigen taal.

  • Beginnerscursussen op 4 locaties: Geldermalsen, Culemborg, Zaltbommel & Tiel.

  • Flexibel: haal een gemiste les kosteloos in een andere groep in.

Prijzen & nominaties
In 2015, 2015 en 2016 won ik diverse prijzen & nominaties in fotowedstrijden. 

  • Slider 11